Zesjarig overeenkomst tussen Gemeente Beverwijk en Reddingsbrigade Wijk aan Zee

Onderstaand bericht is een herpublicatie van een perbericht afkomstig van de Gemeente Beverwijk.

BEVERWIJK – Op woensdag 21 juli tekenen burgemeester Smit en Reddingsbrigade Wijk aan Zee een zesjarig overkomst. In de overeenkomst staan afspraken over de strandbewaking, taakverdeling en subsidie. De reddingsbrigade kan hierdoor de veiligheid van de gasten op het strand in Wijk aan Zee bewaken.

Meerjarenplan

Reddingsbrigade De overeenkomst biedt de reddingsbrigade toekomstperspectief. De reddingsbrigade kan nu een meerjarenplan maken. Voor de aanschaf van het materiaal, het onderhoud en opleiden van vrijwilligers. De reddingsbrigade is in de zomervakantie acht weken lang iedere dag aanwezig. En in het zomerseizoen ieder weekend. De strandambulance wordt het hele jaar door bemenst.

Veiligheid strandgasten

De gemeente stelt voor een periode van zes jaar meer geld beschikbaar voor strandbewaking. De veiligheid van strandgasten is belangrijk. Burgemeester Martijn Smit: “De reddingsbrigade bestaat uit zeer gemotiveerde vrijwilligers. De vrijwilligers willen hun taken graag zo goed mogelijk doen. Gelukkig kan dat nu met de afspraken die gemaakt zijn. En kunnen we de positieve samenwerking voortzetten. De reddingsbrigade gaat zorgen voor goed opgeleide vrijwilligers en voor het goede materieel dat ze nodig hebben om hun taken te doen”.

Beverwijk, 21 juli 2021

Scroll naar boven
Scroll naar top