Materieel

Reddingsbrigade Wijk aan Zee maakt voor de bewakingstaak gebruik van divers materieel. Dit bestaat uit varend, rijdend en ander reddingsmaterieel. Het materieel wordt goed onderhouden, zodat dit altijd beschikbaar is wanneer dat nodig is.

Reddingspost Zuidpost

Onze Zuidpost is onze hoofdpost. De post is uitgerust met EHBO-ruimte, kleedkamers, opslag voor materieel, uitkijktoren, overlegruimte en meld- en coördinatieruimte.

Reddingspost Noordpost

Onze Noordpost is een kleine ondersteuningspost. Op drukke dagen/bij mooi weer is deze post geopend. De post heeft een EHBO-ruimte en ruimte vanuit waar onze lifeguards toezicht kunnen houden.

Strandambulance WAZ410

Deze strandambulance is geschikt voor het vervoer van onze lifeguards en een (liggend) slachtoffer. Het voertuig is uitgerust met communicatiemateriaal, diverse reddingsmiddelen, EHBO-materiaal, AED, reddingsvesten, luidspreker-systeem en een brancard. Het voertuig is voorzien van blauw zwaailicht en sirene, waardoor het een voorrangsvoertuig mag zijn.

Terreinvoertuig WAZ420

Het terreinvoertuig is een flexibel inzetbaar voertuig. Door zijn kleine draaicirkel is hij erg wendbaar en perfect om mee te rijden op een vol strand. Daarnaast wordt hij vaak ingezet als eerste (verkennende) eenheid. Door het rescueboard op het dak kunnen (kleine) incidenten zelfstandig worden afgehandeld. Het voertuig is verder voorzien van communicatiemateriaal, EHBO-tas en AED.

Waterscooter WAZ417

De reddingswaterscooter is geschikt voor zowel preventie (patrouille), reddingen en Search and Rescue-inzetten. Door de waterjets kan deze dicht bij de waterlijn gebruikt worden. Dit vaartuig kan worden gebruikt door één of twee lifeguards.

Snelle reddingsboot WAZ419

Onze snelle reddingsboot is geschikt voor zowel preventie (patrouille), reddingen en Search and Rescue-inzetten. Het vaartuig is uitgerust met 40 PK motor. De boot is van het type RNR-430.

Snelle reddingsboot WAZ429

Onze snelle reddingsboot is geschikt voor zowel preventie (patrouille), reddingen en Search and Rescue-inzetten. Het vaartuig is uitgerust met 40 PK motor en communicatiemiddelen. De boot is van het type RNR-430.

Reddingsvaartuig WAZ018

Deze reddingsboot van het type Mulder en Rijke-vlet is ontworpen om ingezet te worden bij (dreigende) watersnoodrampen. Het maakt dan ook onderdeel uit van de nationale reddingsvloot. Door zijn minimale diepgang, is de boot geschikt om te varen in ondergelopen gebieden. In het zomerseizoen kan het vaartuig worden ingezet als patrouillevaartuig op de zee.

Scroll naar top