Kledingseisen Zwembad

Kledingeisen
Elke 2e woensdag van de maand wordt er met extra kleding gezwommen. Vanaf de 2e helft van het seizoen zal er vaker geoefend gaan worden met extra kleding. Dit wordt aangegeven door de instructeur van de groep. Voor diploma’s geldt dat alle kleding schoon en heel moet zijn.

Kleding eisen tot en met junior redder 4

  • Badkleding T-shirt, blouse of hemd met mouwen
  •  Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
  • Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon)
  • Schoenen die het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk maken.

Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met lange mouwen of rok/blouse met lange mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken.

Kleding eisen voor zwemmend redder 1 tot en met Life Saver 3

  • Badkleding
  • T-shirt, blouse of hemd met mouwen
  • Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)

Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken. De kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden. De kleding dient schoon en in goede staat te zijn.

Brillen
Het gebruik van normale brillen plus of min dioptrie is toegestaan. Brillen om de ogen te beschermen tegen direct contact met het zwemwater, zoals chloorbrilletjes, duikbrillen, etc. zijn op geen enkel examenonderdeel toegestaan. Duikbrillen, waarbij klaren mogelijk is, zijn alleen toegestaan op basis van medische indicatie en een toegekend schriftelijk dispensatieverzoek en zijn geheel voor eigen risico.

Scroll naar boven
Scroll naar top