Reddingsbrigade ontvangt nieuwe wetsuits na wijnactie rotaryclub

Jeffrey Delforge (voorzitter A.I.) neemt één van de nieuwe wetsuits in ontvangst uit handen van Anne Beekman, voorzitter Rotary Beverwijk.

Dinsdag 8 juni heeft Reddingsbrigade Wijk aan Zee vijftien nieuwe wetsuits in ontvangst mogen nemen uit handen van Rotary Beverwijk. Op het strand vond de overhandiging van de wetsuits plaats. Jeffrey Delforge nam namens de brigade de nieuwe O’Neill-wetsuits in ontvangst.

De wetsuits zijn gesponsord door Rotary Beverwijk. Met de sponsoractie Rotarywijn zijn zo’n 2100 flessen wijn verkocht onder de leden van de serviceclub. Met de opbrengst konden drie goede doelen worden geholpen, waaronder de vrijwillige redders. Hiermee zijn de redders in een nieuw uniform gestoken waarmee zij weer veilig personen in nood kunnen helpen of juist kunnen bijdragen aan het voorkomen van incidenten.

Speciaal ontworpen kledinglijn
De wetsuits zijn speciaal ontworpen voor het gebruik van de Reddingsbrigades langs de Nederlandse kust. Het ontwerp is een initiatief van de collega-redders in Zandvoort en Bloemendaal, waarna het idee landelijk is omarmd langs de Nederlandse kust. De wetsuits voldoen hiermee volledig aan de wensen van de gebruikers: onze lifeguards. Zo zijn er speciale anti-slip stukken op het pak gemaakt voor meer grip en stevigheid tijdens het gebruik in een vaartuig. Ook is bijvoorbeeld de ruimte onder de oksels iéts ruimer dan bij andere wetsuits, zodat gebruik op een rescueboard ook goede mogelijk is.

Herkenbaarheid
Tegen het Noordhollands Dagblad (NHD) laat lifeguard Tim Groot weten dat hij erg blij is met het nieuwe pak: “Dit wetsuit heeft lange mouwen en bedekt ook je benen. Vanaf nu lopen we er uniform bij, in een wetsuit dat onderdeel is van de reddingsbrigade.” De wetsuits zijn (naar keuze van de lifeguard) beschikbaar gesteld in versie met lange en korte mouwen. Dat zorgt voor extra warmte in het voorseizoen, terwijl in de zomer koeler is maar tegelijk ook bescherming biedt.

Namens de rotaryclub waren de voorzitter en drie leden aanwezig. Loes Bierenbroodspot laat aan het NHD weten het initiatief  geopperd te hebben: “Vorig jaar was ik getuige van een reddingsactie. Het werk dat ze hier doen is van levensbelang.” Jeffrey van de reddingsbrigade laat aan het NHD weten natuurlijk blij te zijn met de gift: “Dit is een echt familiestrand waar wij tussen de Noordpier en Heemskerk beveiligen. Het water is op dit moment 16 graden en dan is een wetsuit heel fijn.”

Scroll naar boven
Scroll naar top