Reddingsbrigade Wijk aan Zee klaar voor druk seizoen!

De lifeguards van de Reddingsbrigade Wijk aan Zee kijken uit naar een veilig, mooi en vooral druk strandseizoen. Vanaf donderdag 13 mei is de Zuidpost van Reddingsbrigade Wijk aan Zee weer geopend. Dit jaar vanuit de vertrouwde reddingspost aan het Zuiderbad.

Gevaren 

Ook dit seizoen wordt een druk strandseizoen verwacht. De onvoorspelbaarheid van de zee is een blijvend gevaar die regelmatig wordt onderschat. De reddingsbrigade blijft de gevaren benadrukken en roept op om goed de instructie van de lifeguards op te volgen. Dat is met een reden, want vorig jaar heeft de Reddingsbrigade Wijk aan Zee 75 zwemmers moeten helpen en zijn er 26 personen uit een levensbedreigende situatie gered.

Openingstijden

Dit jaar is Reddingsbrigade Wijk aan Zee gedurende de weekenden & feestdagen in ieder geval van 10:00 – 18:00 uur aanwezig. Gedurende de 8-weekse Nederlandse zomervakantie zijn de lifeguards ook doordeweeks aanwezig.

Tips voor een dagje strand

  • Kijk naar de vlaggen en weet wat de betekenissen zijn (zie tabel);
  • Zwem altijd minimaal met z’n tweeën, zodat je elkaar in de gaten kan houden;
  • Houd kinderen goed in de gaten en doe ze een 06-polsbandje om;
  • Eet en drink voldoende;
  • Bel bij een noodsituatie meteen 1-1-2.

Meer lezen over tips voor een dagje strand? Klik dan hier!

Rood over geel
Rechthoekige vlag
Lifeguards aanwezig
Geeft aan dat de reddingspost is geopend en er toezicht wordt gehouden door gekwalificeerde lifeguards.
Rood over Rood
Rechthoekige dubbele vlag
Zwemmen en baden verboden
Geeft een zwemverbod aan. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water zijn niet toegestaan. Mensen kunnen hiervoor een boete krijgen.
Rood
Rechthoekige vlag
Niet zwemmen! Zeer gevaarlijk
Geeft ernstig gevaar aan. Wordt gehesen als de condities van het (zwem)water zeer gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water worden ten zeerste afgeraden.
Geel
Rechthoekige vlag
Pas op met zwemmen! Gevaarlijk
Geeft gevaar aan. Wordt gehesen als de condities van het (zwem)water gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water wordt afgeraden. Zwemmers en baders moeten extra voorzichtig en waakzaam te zijn.
Oranje
Windzak
Pas op met zwemmen! Geen drijfmiddelen gebruiken
Geeft aan dat het onveilig is om met (opblaasbare) drijfmiddelen het water op te gaan. Wordt gehesen bij een aflandige wind.
Wit met blauw vraagteken
Rechthoekige vlag
Kind gevonden
Geeft aan dat een er een kind is gevonden die haar/zijn ouders en/of verzorgers mist. De ouders/verzorgers worden verzocht zich direct bij de reddingspost te melden.
Muivlag
Beachflag, die langs de waterlijn bij een mui wordt geplaatst, vaak in combinatie met een waarschuwingsbord
Mui waarschuwing
Markeert de locatie van een mui. Kan gebruikt worden ter ondersteuning van afgezet gebeid met gevaarlijke omstandigeheden waar de condities van het (zwem)water gevaarlijk zijn vanwege een mui. Zwemmen wordt in dit gebied ten zeerste afgeraden.
Scroll naar boven
Scroll naar top