Ontmoet de vrijwilliger #12

Hoi, ik ben Koen Verseveldt, 24 jaar oud en sinds mijn 15e actief bij de reddingsbrigade van Wijk aan Zee. Daarnaast ben ik waarschijnlijk het enige lid van de WRB wat niet in Noord Holland woont, maar in het altijd gezellige Noord Brabant (in Tilburg om precies te zijn).

Dat ik dan toch bij de WRB terecht ben gekomen heb ik aan mijn opa & oma te danken. Zij woonden vlak bij het strand van Wijk aan Zee. Hierdoor kwam ik vanaf mijn geboorte vaak in Wijk aan Zee en bracht ik veel tijd door op het strand. Opa kende de toenmalige voorzitter van de WRB en zo mocht ik op 15 jarige leeftijd mee komen lopen op de strandpost. Mijn opa & oma zijn jaren geleden overleden, maar ik blijf “traditiegetrouw” jaarlijks naar Wijk aan Zee komen.

Mijn activiteiten bij de WRB zijn echter niet mijn enige activiteiten binnen de Reddingsbrigade. Toen ik 10 jaar oud was ben ik begonnen met zwemmend redden bij Reddingsbrigade Tilburg en tijdens mijn studie ben ik overgestapt naar de BRB (Reddingsbrigade ’s Hertogenbosch). Hier zet ik mij het hele jaar door in als teamleider en schipper op de strandbaden en talloze evenementen en festivals waar we toezicht houden. Daarnaast is het (net als de WRB) een enorm gezellige vereniging met een hecht team van vaste vrijwilligers.

Hoewel ik dus geen vast gezicht ben binnen de WRB, heb ik ieder jaar opnieuw het gevoel van harte welkom te zijn binnen de groep vaste vrijwilligers. Naast gezellig en leuk vind ik het ook altijd weer enorm leerzaam om bij een andere reddingsbrigade ‘in de keuken’ te kijken. Hierdoor blijf je scherp, doe je inspiratie op en zie je hoe zaken eventueel beter of anders kunnen. Omdat ik maar een week per jaar aanwezig ben, zie ik ook hoe de enthousiaste jongere leden zich met grote sprongen ontwikkelen en steeds meer taken en bevoegdheden krijgen. Dat vind ik heel erg leuk om te zien!

#dankbaar #vrijwilligers #throwbackthursday #tbt 
#ontmoetdevrijwilliger #reddingsbrigade #lifeguard #wijkaanzee

Vorige ontmoet de vrijwilliger lezen? Klik hier

Scroll naar top