Ontmoet de vrijwilliger #11

Deze keer niet een maar drie vrijwilligers. Wij zijn Maarten, Marco en Jeffrey. Liefkozend ook wel het ‘’dreamteam’’ genoemd. Of dat nou is omdat sommige denken “in  je dromen” of dat wij echt zo goed zijn, dat is voor u een vraag en voor ons een weet.

Alle gekheid op een stokje. Wij zijn al jaren lid van de Reddingsbrigade Wijk aan Zee. Marcel, u weet wel van de vorige “ontmoet de vrijwilliger’’, heeft ons eens meegenomen naar het strand van Wijk aan Zee. Hij is dus de “schuldige” dat wij hier terecht zijn gekomen. We moesten wel eerst even googelen, maar uiteindelijk vonden wij dit mooie dorp verscholen in de duinen. Vanuit Haarlem stellen we ons graag even voor:

Maarten: “Ik ben door de reddingsbrigade de opleiding tot verpleegkundige gaan doen na een heftig incident. Inmiddels werk ik in de ouderenzorg en op het strand ben ik te vinden als postcommandant. Op de dinsdagavond ondersteun ik bij de opleidingen.”

Marco: “Ik ben in het dagelijks leven groepsleerkracht van een groep 8 in Amsterdam. Verder ben ik op het strand te vinden als postcommandant. Daarnaast ben ik lid van de commissie opleidingen. De commissie zorgt ervoor dat er elke zomer weer nieuwe lifeguards opgeleid kunnen worden om het strand veilig te houden. In het verlengde daarvan geef ik op de dinsdagavonden les aan de lifeguards in opleiding. Helaas door de corona-crisis gaat dat dit jaar niet door.”

Jeffrey: “Ik ben teamleider en docent op een middelbare school in Haarlem. Bij de WRB ben ik postcommandant en daarnaast ben ik vanuit commissie opleidingen doorgestroomd naar het bestuur. In het bestuur vervul ik de functie strandzaken en het secretariaat. Voor mij is de uitdaging om voor leden en strandbezoekers een veilige maar vooral gezellige stranddag te creëren.”

Hetgeen ons verbindt aan de Reddingsbrigade Wijk aan Zee is de vriendschap en het sociale aspect. Daarnaast is het mooi om mensen te kunnen helpen. Een pleister plakken, een kindje herenigen met ouders of een kitesurfer helpen geeft een voldaan gevoel. Elk jaar zijn er helaas ook heftige incidenten die veel indruk maken. Dat is voor een vrijwilliger emotioneel soms zwaar. Juist door de vriendschap en door er met elkaar over te praten, maakt dat je sterker en motiveert dat om er de volgende keer weer 200% voor te gaan.

Een perfecte stranddag voor ons is 35 graden, strakblauwe lucht, twintig vrijwilligers op de post en een enorm druk strand. Het is heerlijk om in de ochtend met een ontbijtje en koffie om 09.00 uur te beginnen en na alle drukte en hevigheid om 23.00 weer naar huis te gaan. Wij hopen dat dit snel weer mogelijk is.

#dankbaar #vrijwilligers #throwbackthursday #tbt 
#ontmoetdevrijwilliger #reddingsbrigade #lifeguard #wijkaanzee

Vorige ontmoet de vrijwilliger lezen? Klik hier

Scroll naar boven
Scroll naar top