Reddingsbrigade Wijk aan Zee neemt nieuw hulpverleningsvoertuig in dienst

Wijk aan Zee –29-07-2022

Reddingsbrigade Wijk aan Zee heeft een nieuw hulpverleningsvoertuig in dienst genomen. De Land Rover Discovery 5 is volledig ingericht naar de wens van de Reddingsbrigade en geschikt voor het werk wat het gehele jaar door de lifeguards wordt uitgevoerd. Zo is het voertuig onder andere uitgerust met EHBO-middelen, een AED, reddingsmiddelen, een brancard, omroepsysteem, communicatiemiddelen en optische- & geluidssignalen.

In verleden heeft de Reddingsbrigade Wijk aan Zee al eigen voertuigen gehad, maar het vorige voertuig was 2 jaar geleden echt toe aan vervanging. De Reddingsbrigade in Wijk aan Zee heeft tijdelijk een voertuig gehuurd van Reddingsbrigade Nederland, maar is blij om vanaf dit hoogseizoen weer een eigen voertuig te hebben.

Jeffrey Delforge, voorzitter van Reddingsbrigade Wijk aan Zee, is verheugd: “In 2020 is het bestuur begonnen met het samenstellen van een pakket van eisen. Vervolgens is een werkgroep van enthousiaste leden aan de slag gegaan. Zij hebben zich het gehele traject beziggehouden met de ontwikkeling van de auto, van ontwerp tot de daadwerkelijke aflevering. Ik ben blij dat het voertuig nu eindelijk in gebruik kan worden genomen”.

Het voertuig is voor een groot deel gefinancierd door de Gemeente Beverwijk. De gemeente Velsen en Heemskerk hebben ook een bijdrage geleverd aan de bekostiging. Dit komt omdat Reddingsbrigade Wijk aan Zee naast een toezichthoudende taak ook een hulpverlenende taak heeft. De toezichthoudende taak is voornamelijk gericht op het strand van Wijk aan Zee, wat valt onder de gemeente Beverwijk. Echter wordt Reddingsbrigade Wijk aan Zee ook ingezet door de regionale meldkamer en het Kustwachtcentrum. Het inzetgebied van de Reddingsbrigade is veel breder, namelijk het gehele strand vanaf de Noordpier in Velsen-Noord tot en met het strand van Heemskerk en de duinen van Wijk aan Zee en Heemskerk.

Met dit voertuig is Reddingsbrigade Wijk aan Zee weer klaar voor de toekomst. De Reddingsbrigade is tussen 15 mei en 15 september ieder weekend aanwezig. Gedurende de Nederlandse zomervakantie zijn de lifeguards dagelijks aanwezig van 10:00 uur tot 18:00 uur. Indien u hulp nodig heeft kunt u bellen met 0251-37435, bij spoed altijd 112.

Scroll naar boven
Scroll naar top