Oud-voorzitter Richard Schellevis koninklijk onderscheiden

Donderdag 2 december ontving oud-voorzitter Richard Schellevis een koninklijke onderscheiding. Daarmee is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op dezelfde gelegenheid werd onze nieuwe Reddingswaterscooter (rwc) onthuld. Deze zal de naam Schellevis dragen, vernoemd naar Richard.

Met een smoes werd hij naar het stadhuis gelokt. Hier wachtte vrienden, familie en diverse collega’s vanuit de Reddingsbrigade op hem. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit. Zijn vrouw mocht deze bij hem opspelden.

Bij de gelegenheid werd verteld dat hij deze onderscheiding heeft ontvangen wegens “zijn tomeloze inzet” voor de Wijk aan Zeeër reddingsbrigade. Naast de burgemeester deden ook diverse reddingsbrigade-collega’s een dankwoord.

Na de gelegenheid buiten, leidde voorzitter a.i. Jeffrey Delforge samen met de burgemeester de genodigden naar buiten, alwaar de strandambulance met de nieuwe rwc aan kwam rijden. Onder luid applaus, doopte Richard deze de Schellevis, vernoemd naar hem. De waterscooter zal in het voorjaar van 2022 in gebruik worden genomen.

Scroll naar boven
Scroll naar top