IMG_1040_klein

Dit weekend hebben we met een grote groep vrijwilligers de zuidpost opgebouwd. Het was de eerste keer dat we de nieuwe, grotere post zelf neer gingen zetten.
Donderdagavond zijn we begonnen met het rijden van de vloerplaten en balken. Vrijdagochtend zijn we verder gegaan met het vervoeren van alle balken, schotten, spanten, deuren en alles wat nog meer nodig is om een reddingspost te bouwen en op strand begonnen met het leggen van de vloer. Om 9 uur ‘s avonds hadden we vrijwel alles op het strand zodat we zaterdagochtend vroeg konden beginnen aan de  verdere bouw.

Omdat deze post een stuk groter is en er zware delen naar boven moesten hadden we de hulp van een kraan. De kraan van Van den Boogaard zorgde voor een hoop minder til werk, Coen bedankt!

Bij zo’n eerste keer opbouwen is er nog geen routine en was het soms een hele puzzel, maar om 7 uur ‘s avonds hadden we dan toch het dak dicht. Komende week moeten de golfplaten er nog op, dit gaat zaterdag ochtend gebeuren, hulp is altijd welkom. De post moet natuurlijk nog worden ingericht, maar vanaf 13 mei zijn we weer present op het strand voor een hopelijk mooie zomer bewaking.

IMG_1042_klein

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top