Paraglider achter het duin: Hulpdiensten rukken groot uit

Op Tweede Paasdag -zondag 4 april- is onze alarmploeg even na 16 uur gealarmeerd ter assistentie van de ambulance. Een paraglider was van hoogte neergestort en had hierbij letsel opgelopen. Hierop werd door de 1-1-2-meldkamer groot alarm geslagen.

Twee lifeguards hebben zich met onze strandambulance direct ter met de hoogste prioriteit naar het strand gespoed. Samen met een ambulance waren zij als eerste ter plaatsen. Zij troffen de ongelukkig gevallen sporter aan. Al tijdens het telefoongesprek met de 1-1-2 meldkamer hadden omstanders aangegeven dat de persoon zo’n 5 tot 10 meter gevallen was. Hierop werden al direct een tweede ambulance en een traumahelikopter gealarmeerd.

Ter plaatse troffen onze lifeguards een persoon aan welke last had van de verwondingen. Hierop heeft één van onze vrijwilligers het slachtoffer gestabiliseerd, in verband met mogelijk nek- en rugletsel. Het slachtoffer is door de ambulancedienst onderzocht en kreeg een eerste behandeling aan de verwondingen. Hierop is deze in het vacuümmatras ingepakt en vervoerd naar het voertuig van de KNRM. Deze heeft het slachtoffer naar de gereedstaande ambulance vervoerd.

Voor het incident kwamen twee ambulances, een traumahelikopter, Reddingsbrigade Wijk aan Zee, KNRM station Wijk aan Zee, Brandweer Beverwijk, de PWN-boswachter en team handhaving van de Gemeente Beverwijk ter plaatsen. Het slachtoffer lag binnen drie kwartier in de ambulance.

Inzet alarmploeg

Reddingsbrigade Wijk aan Zee beschikt over een 24/7 alarmploeg. 365 dagen per jaar staan de vrijwilligers klaar om op noodoproepen te reageren. Dit kan op een mooie zomeravond zijn, regenachtige dinsdagochtend maar ook op feestdagen. Dit doen zij geheel vrijwillig. De alarmploeg kan opgeroepen worden door zowel de 1-1-2-meldkamer als het Command and Control Centre van de Kustwacht.

Scroll naar boven
Scroll naar top