In memoriam: Richard Schellevis

Richard Schellevis is, na een periode van ziekte, donderdag 15 juni 2023 overleden. Vanaf zijn jeugd was hij actief lid bij de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade (WRB). Na een lange periode als bestuurslid nam hij in de periode van 2013 tot 2021 het voorzitterschap op zich.

Bijna elke rol binnen de vereniging heeft Richard vervuld. Van instructeur tot lid van de alarmploeg, van het onderhoud van materieel tot bestuurslid. Richard ademde WRB.

Richard was veelzijdig en maatschappelijk betrokken. Hij wilde anderen helpen en hij wilde steeds weer verbeteren. Zo is door Richard de alarmploeg opgericht. Richard was er wanneer het nodig was. Fietsend naar de Zuidpost was hij er om de postcommandanten en de lifeguards te ondersteunen bij inzetten. Hij was verbindend door samen met de leden te klussen op vrijdagavond. Richard had het vermogen om vooruit te kijken, maar het verleden niet te vergeten. Hij wist alles van de historie van de vereniging, hij was een verzamelaar en tegelijkertijd het geweten van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade.

Mede vanwege zijn enorme toewijding en grote maatschappelijke betekenis is Richard op donderdag 2 december 2021 benoemd tot lid in De orde Oranje-Nassau.

Met Richard verliest de vereniging een betrokken, verbindend en uniek lid. De vereniging is dankbaar voor alle inspanningen die hij heeft geleverd.

In de Zuidpost is er een ruimte ingericht als herdenkingsplek. Deze herdenkingsplek is tijdens openingstijden van de Zuidpost bereikbaar. Hier ligt een boek waarin eenieder zijn persoonlijke boodschap over of aan Richard kan opschrijven, maar ook kunnen leden samenkomen om Richard te herdenken.

Wij wensen de familie, vrienden en betrokkenen veel sterkte en kracht met de verwerking van dit enorme verlies.

Scroll naar top