DSC00362

Op dinsdagavond 26 augustus 2014 was het zo ver en mochten de ruim 20 Junior Lifeguard Trainees afzwemmen. Het examen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en er werd examen gedaan voor de 3 WRB stranddiploma’s.

De grote groep jongeren is deze hele zomer al actief geweest op het strand van Wijk aan Zee om zo aan hun conditie(hardlopen, zwemmen), hun kennis van de lokale omstandigheden (waar liggen de muien, de zandbanken, de strandopgangen, etc.) en hun kennis van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade (wat is de WAZ410, hoe werkt de portofoon en de slagbomen, waar ligt de EHBO-tas) te werken.

Bij het theoriegedeelte van het examen werden de jongeren hierover ondervraagd, aangevuld met kennis die elke lifeguard in Nederland moet weten.  Het praktijkgedeelte bestond uit een lijnredding, zwin afzoeken, zwemmen en reddend zwemmen. En dit allemaal in schitterend mooi nazomerweer met koud zeewater!

Na de thee met bitterballen (om weer lekker door te warmen) was het wachten op de uitslag. Een grote groep is geslaagd voor hun diploma en we kunnen eigenlijk niet wachten om deze groep enthousiaste  stoere meiden en jongens volgend jaar weer op de post te verwelkomen!

DSC00304

DSC00291

DSC00323

DSC00331

DSC00342

DSC00358

DSC00367

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top