Onze organisatie

Reddingsbrigade Wijk aan Zee werd in 1925 opgericht ter voorkoming en bestrijding van de verdrinkingsdood. Nu, bijna 100 jaar later, werkt de Reddingsbrigade hier nog steeds aan. Reddingsbrigade Wijk aan Zee telt ongeveer 200 leden waarvan ruim 60 actieve lifeguards. De werkzaamheden bestaan uit de actieve bewakingstaak, maar ook uit opleiden en voorlichten. Dit werk doen we vrijwillig. Voor de financiering zijn we afhankelijk van subsidies, donaties en giften

Missie

Reddingsbrigade Wijk aan Zee heeft tot doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Daarom verzorgen wij al ruim 90 jaar de strandbewaking op het strand van Wijk aan Zee. Het overgrote deel van ons werk is preventief.

We plaatsen waarschuwingsvlaggen, muiborden, geven voorlichting en rijden of varen patrouille. Aangezien wij direct op het strand zitten, hebben wij veel contact met badgasten. Mocht het toch mis gaan, staan onze strand- en alarmploeg 24 uur per dag, 365 dagen in het jaar klaar om hulp te verlenen. Ook leiden we mensen op tot lifeguard en reddend zwemmer.

Vereniging

Reddingsbrigade Wijk aan Zee (of statutair Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade) is een vereniging. We zijn aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland. In het verlengde hiervan zijn wij ook aangesloten bij het NOC*NSF en het ILS.  Daardoor hebben onze lifeguards een internationaal (ILS) erkend diploma.

Bestuur

De vereniging heeft een bestuur. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:
  • Jeffrey Delforge, voorzitter 
  • Marco de Leeuw, algemeen bestuurslid
  • Angelique Groot, penningmeester
  • Geert Hubers, secretaris 
  • Vacant, algemeen bestuurslid

Het bestuur wordt ondersteund door diverse commissies, elk met hun eigen aandachtsgebied. Daarnaast bestaan binnen de vereniging werkgroepen, welke een advies uitbrengen aan het bestuur over een bepaald onderwerp. De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met KVK-nummer 40594222.

Scroll naar boven
Scroll naar top