Zwemlessen beginnen weer op 1 september

Beste zwemmers, ouder(s) en verzorger(s),

Het nieuwe zwemseizoen staat weer voor de deur. Wij hopen op een volledig zwemseizoen zonder langdurige onderbreking. Via deze nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte brengen van de veranderingen mbt het zwemmen.

Eerste les
Op woensdag 1 september 2021 beginnen we weer met de zwemlessen. Normaliter is de eerste les altijd vrij zwemmen. Dit jaar starten wij direct met de reguliere zwemlessen. De kinderen dienen nog wel thuis hun zwemkleding aan te trekken.

Zwembus
De bus die de zwemmers al jarenlang van Wijk aan Zee naar Beverwijk heen en terugbrengt rijdt vanaf dit zwemseizoen niet meer. De reden om met de zwembus te stoppen komt doordat de kosten van het zwembad in combinatie met de bus hoger zijn dan de inkomsten vanuit de zwemgelden. Al enkele jaren laat het zwembad een te kort zien op de kosten die, inclusief de bus, worden gemaakt. En de kosten voor het zwembad en de zwembus blijven stijgen. Deze kosten hebben wij de afgelopen jaren ook niet doorberekend naar de zwemmers. Kijkend naar de verhouding van het aantal zwemmers dat gebruik maakt van de bus, is dit onevenredig. Helaas zien wij geen mogelijkheid om de zwembus in stand te houden. Voor de zwemmende leden uit Wijk aan Zee zal dit een enorme teleurstelling zijn, daar ze nu zelfstandig naar het zwembad moeten komen.

Zwemgeld 
De komende maanden wordt verder gekeken naar de zwemgelden. Het afgelopen jaar zijn de zwemgelden geïncasseerd, maar heeft de vereniging ook de huur van het zwembad moeten betalen. Wij zijn nog in afwachting van restitutie van de huur van het zwembad. Mochten wij hierover meer weten dan delen wij dit graag met u. Bedankt voor u begrip.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u hiervoor terecht bij het bestuur (bestuur@reddingsbrigade-wijkaanzee.nl)

Mede namens de zwemcommissie, 
Het Bestuur

Scroll naar top