DSC00846

Op de Binnenmeerschool in Uitgeest is het themaweek. En het thema is dit keer: Zee, Strand en Piraten…Tja, die piraten daar kon de Reddingsbrigade van Wijk aan Zee niet voor zorgen, maar met heel veel weetjes en verhalen over zee en strand daar konden we de groep 6/7 van Juf Annelies wel mee helpen.

Op maandagmiddag 13 april ging de WAZ410 met de WAZ429 op sleeptouw naar zonnig Uitgeest. Bert en Jacco hebben de kinderen veel verteld over het strand, over wat de reddingsbrigade daar doet over de gevaren en vooral ook over de leuke dingen van het strand en de zee. Er waren veel vragen vanuit de klas en Bert heeft ook de kinderen heel veel vragen laten beantwoorden.

De gevaren van de zee zijn besproken, maar ook hoe je kunt voorkomen dat je in gevaar komt. Let bijvoorbeeld op de vlaggen die op het strand hangen en houdt de wind goed in de gaten! Pas ook op voor kwallen en pietermannen. En wat moet je doen als er een ongeluk gebeurd op het strand, of in de sloot achter je huis… Allemaal dingen die we met de hele klas hebben besproken. Oh, en gevaarlijke haaien, die hebben we hier echt niet!

Er zat trouwens wel 1 meisje in die klas die echt heel veel wist van de reddingsbrigade, en die had ook wel een beetje een bekend gezicht.

[slideshow_deploy id=’2112′]

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top