WRB ontvangt donatie van de Stichting tot steun van EHBO-vereniging BHC

Voorzitter Richard Schellevis van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade (WRB) ontvangt een cheque ter waarde €5.000,- uit handen van Rosa Stal – Nicolai.

Geschiedenis BHC

De BHC (Beverwijk-Hoogoven-Combinatie) was opgericht in 1935 en nam t/m 2016 actief deel aan hulpverlening bij evenementen. Daarnaast brachten de kaderinstructeurs hun kennis over aan scholieren voor het jeugd-EHBO. Zij gaven cursussen, oefenavonden en EHBO-opleidingen aan plaatselijke Reddingsbrigades. 

Als gevolg van het steeds maar teruglopend aantal leden is de BHC in november 2016 ontbonden en in juni 2017 opgeheven. Omdat er geen vereniging meer was, is de steunstichting van EHBO-vereniging BHC per augustus 2018 ook opgeheven.

Donatie

Aangezien de stichting een ANBI-status had, diende een batig saldo dan ook naar een soortgelijke vereniging te gaan. De WRB kwam daarbij gelijk ter sprake. Vooral omdat wij louter uit vrijwilligers bestaan die de bewaking van het familiestrand te Wijk aan Zee op zich nemen. Hierbij worden wij bijna dagelijks met EHBO geconfronteerd. Van een klein wondje van een schelp tot een daadwerkelijke reanimatie. De WRB heeft daarbij de beschikking over Eerste Hulpmateriaal als brancards, A.E.D. ’s en EHBO-tassen voor een snelle uitruk. De vrijwilligers zijn allemaal gediplomeerde EHBO-ers en hebben een reanimatiecursus gevolgd.

De WRB is zeer verheugd met het bedrag wat geheel ten goede zal komen om het EHBO -werk te verbeteren, te optimaliseren en te verlichten.

Naast de cheque ontving de WRB ook kinderelektroden voor de AED, 3 goed gevulde EHBO -tassen, een ongevallenscherm en een schepbrancard. 

Scroll naar boven
Scroll naar top