cat actie 16-8-14 a

Zaterdagmiddag 16 augustus werd er vanuit de uitkijkpost van de WRB door de bemanningsleden een catamaran opgemerkt die ver op zee lag. De centralist op die post melde het meteen aan de KNRM (die aan het oefenen waren op zee) dat er een catamaran in problemen was. Terwijl de uitkijkpost de catamaran in de gaten hield voer de KNRM er direct heen en haalde twee opvarenden van de catamaran af. De derde opvarende bleef op de catamaran om in het zicht van het reddingsteam te blijven. De Donateur van de KNRM bracht de twee personen naar de kant die daar werden opgevangen door de reddingsbrigade. Reddingsboot Heek van de KNRM voer terug en heeft de catamaran rustig terug naar de kant gesleept.

De drie opvarenden van de catamaran waren erg geschrokken nadat hun catamaran in tweeën brak. Het ging om twee mannen en een vrouw. De vrouw was erg geschrokken en is met verschijnselen van onderkoeling naar de reddingspost van Wijk aan zee gebracht en daar behandeld door de EHBO.

De eerste man die op het land werd gebracht vertelde dat hij twee klappen ruim na elkaar hoorde waarna de catamaran in tweeën brak. De catamaran bleek niet meer te repareren en is ter plaats gedemonteerd.

cat actie 16-8-14 b

cat actie 16-8-14 c

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top