Strandvoertuig Reddingsbrigade

Vier nieuwe Reddingsbrigade Chauffeurs

Reddingsbrigade Wijk aan Zee is trots om bekend te maken dat vier Lifeguards afgelopen seizoen benoemd zijn als nieuwe chauffeur voor onze strandambulance. Deze vier chauffeurs komen als toevoeging bij het bestaande teams aan chauffeurs.

De Lifeguards hebben afgelopen periode flink geoefend. Dit begon aan het begin van het jaar al met een opleiding tot het chauffeursdiploma. Hierbij kwamen onder andere het rijden over verschillende types zand, rijden met een boottrailer en het leidinggeven aan bijrijders aan bod.

Daarnaast kwamen ook de (on)mogelijkheden van onze 4-wheel drive aan bod. Vragen zoals “waar kan ik het voertuig neerzetten?” en “op welke manier vervoer ik een slachtoffer het beste?” kwamen hierbij aan bod.

De trainingen werden afgesloten met een examen. Hierbij kwamen zowel praktijk als theorie aan bod. Na het afsluiten van dit examen hebben zij het diploma voor Reddingsbrigade chauffeur gehaald. Dit is een specialisatie welke gevolgd kan worden na het Lifeguard-diploma.

LEES OOK: “EXAMENS EN ZOMERSE DRUKTE”

Zwaailicht en sirene

Daarnaast hebben onze nieuwe Lifeguard-chauffeurs een opleiding moeten volgen om gebruik te mogen maken van “Optische- en Geluidssignalen”. Hiermee kunnen zij – bij een levensbedreigende situatie – gebruik maken van de blauwe zwaailichten en de sirene.

Gebruik maken van de zwaailichten en sirenes is alleen toegestaan na toestemming door bijvoorbeeld de 112-meldkamer. Deze mogen zij geven bij een (mogelijk) levensbedreigende situatie. Kortom: wanneer er geen seconde te verliezen is.

Nieuw voertuig

Reddingsbrigade Wijk aan zee beschikt sinds de zomer van 2019 over een nieuw voertuig voor op het strand. Deze Landrover Discovery 4 is onder andere voorzien van een brancard, diverse communicatiemiddelen en reddingsmiddelen.

Het voertuig kan worden ingezet voor het vervoer van Lifeguards en trailers, het te water laten van onze boten en is een flexibele manier van toezicht houden.

Het voertuig is 24 uur per dag en 365 dagen in het jaar inzetbaar voor de zowel de 112-Meldkamer Noord-Holland en het Kustwachtcentrum. Ook is hij natuurlijk direct inzetbaar tijdens de strandbewakingen of evenementen.

Scroll naar boven
Scroll naar top