Afgelopen weekend was de warmste deze zomer en volgens sommige Meteo zelfs sinds jaren.

Met een rustige opbouw van mooi weer vorige week kwam zaterdag een echte topdag. Tropische temperatuur met aflandige wind en een brandende zon. Maar ook het weekend dat veel mensen hun laatste vakantie dagen hebben. Resulteerden zelf in een voor auto’s onbereikbaar Wijk aan Zee door drukte. Gelukkig wel met een behoorlijke bemensing van de twee posten die op tijd waren wat zich op zondag herhaalde.

Kort omschreven is er zaterdag en zondag ca. 120x EHBO verleend, 8x een vondeling/vermist kind herenigd met de ouders (ja polsbandjes lijken te helpen)en meerdere hulpenverleningen op het water uitgevoerd. Met iets grotere drukte op zaterdag, zondag was iedereen wat rustiger door het weer en het draaien van de wind naar een koelere westenwind.

Veel schelpverwondingen, splinters, wespen en kwallenbeten maar ook 4x een pieterman steek. En opvallend, tweemaal een jongetje waarbij de voorhuid pijnlijk vast zat in het binnenbroekje van de shorty. En onwel meldingen vanwege de combinatie warmte, zon en medicijnen en natuurlijk drank.

Op het water zijn veel opblaasartikelen met en zonder mensen teruggehaald en zwemmers te ver. Hierbij ook het postje van RB IJmuiden bij de Noordpier een paar maal geholpen. Vanwege de drukte en opkomende vloed zijn ook de zwemmers door de patrouilleboten kort onder de kant gehouden.

Terugkijkend een voor de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade fantastische weekend, mede mogelijk gemaakt door de geweldige inzet van de leden maar ook zeer zeker hun familie en aanhang. Met als beloning een voldaan gevoel en mooie avondluchten.

Iedereen bedankt voor de inzet! Top
15_aug_2012_strand_054

15_aug_2012_strand_037

15_aug_2012_strand_026

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top