Headerphoto bycicle Subaru BeachBattle

Subaru BeachBattle uitgereden door ruim 500 deelnemers

Op zondag 25 november 2018 heeft de jaarlijkse Subaru BeachBattle voor de vijfde keer plaats gevonden. Ook dit jaar was de Reddingsbrigade samen met de KNRM aanwezig om de wedstrijd te begeleiden.

De Subaru BeachBattle was ook dit jaar verdeeld in twee rondes: tijdens de eerste rit reden de recreanten en bedrijventeams. Vervolgens was het na de tweede start de beurt aan de licentiehouders. Uiteindelijk zette Jasper Ockeloen de snelste tijd neer.

Het parcours startte op de dorpsweide, waarna de fietsers vanaf de zwaanstraat het strand opreden. Via de Noordpier verliep de race naar het duinpaviljoen, alwaar een 18% steile Muur van Wijk aan zee wachtte. Hierna reden de deelnemers via het pad over de duinen naar de strandopgang bij de relweg. Een scherpe bocht leidde vervolgens de deelnemers hier het strand weer op.

Reddingsbrigade Wijk aan Zee is tijdens de race aanwezig geweest samen met het de KNRM. Tijdens de race waren er over het gehele parcours EHBO-voertuigen en -posten aanwezig.

Tijdens de wedstrijd zijn hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Wel kwam een deelnemer ongelukkig ten val. Deze is door de ambulancedienst nagekeken en vervoerd naar het ziekenhuis.

De Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade begeleid in de winterperiode meerdere evenementen. Zo heeft de WRB Hoek van Holland – Den Helder en de Sinterklaasintocht begeleid.

 

Scroll naar boven
Scroll naar top