Donderdag 26 juli

Het was dag 12 van de hittegolf en de derde tropische dag op rij met temperaturen ruim boven de dertig graden, lopen over het strand op blote voeten was geen goed idee. Het was voor de de omstandigheden best rustig op de reddingspost, wat kleine EHBO gevalletjes en veel drinken en afkoeling zoeken.

Tot er een meisje vermist was, het meisje was voor het laatst gezien in het water. Snel werd er met veel hulp van omstanders het zwin afgezocht. Mooi om te zien dat iedereen gelijk wil helpen. Ondertussen werd er ook gezocht op het strand en kwam gelukkig al snel het bericht dat het meisje bij de Noordpost was gevonden.

Vlak voor het sluiten van de post kwam er een melding van een onwel wording bij paviljoen De Kust. De bemanning van de noordpost was snel ter plaatse. Het slachtoffer bleek gestoken te zijn door een wesp en hij kreeg hier een allergische reactie op. De reanimatie werd gestart, de AED aangesloten, maar een schok werd niet geadviseerd. De man kwam bij en werd door de snel aanwezige ambulancemedewerkers ter plaatse behandeld en meegenomen naar het ziekenhuis.

 

Scroll naar top