Reddingsbrigade-wijk-aan-zee-Record-bedrag-Serious-Rescue-2015

Van zaterdag 19 december tot en met maandag 21 december is de route van Serious Rescue 2015 door 41 reddingsbrigade boten gevaren. De WRB was ook aanwezig met acht leden en één boot. Met de actie “Serious Rescue” haalden reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Venlo naar Heerlen geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request;

The next generation: aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelden Reddingsbrigades uit heel Nederland geld in.”
3fm_sr_2011_publiekslogo
Het was een vaartocht van zo’n 100 kilometer; 3 dagen werd er in een lang lint van reddingsboten gevaren. Het doel van de actie was uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht werden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

De burgemeester van Venlo gaf het startschot op zaterdag ochtend, om uiteindelijk door niemand minder dan de Gouveneur van Limburg te worden ontvangen in Maastricht. Nadat alle boten op de trailers waren gezet heeft de politie ons begeleid en naar Heerlen gebracht, waar wij de hoogste opbrengst van Serious Rescue ooit mochten aanbieden aan het Rode Kruis, namelijk € 25.843,71!!

[slideshow_deploy id=’2481′]

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top