KoningsvaartOp 30 april waren de leden van diverse reddingsbrigades namens Reddingsbrigade Nederland actief zijn tijdens de Koningsvaart. Hierbij was ook een afvaardiging van Wijk aan Zee aanwezig met de boot.

Onze inzet en taak van deze dag was tijdens deze Koningsvaart  het waarnemen op het water en, indien noodzakelijk uitvoeren van oppervlaktewaterreddingen.Dit werd allemaal uitgevoerd onder leiding van de Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Totaal deden er 14 vaartuigen mee aan de bewaking op het IJ. Dit alles werd aangestuurd vanaf het commandovaartuig van de politie waarop  een OVD-R(ED) van de reddingsbrigade aanwezig was.

Voor deze activiteit worden in totaal 47 mensen uit verschillende reddingsbrigades ingezet. De deelnemende brigades kwamen uit Bergen, Egmond, Haarlem, Heemstede, Noordwijk, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zaanstad, Zandvoort en uiteraard Amsterdam.

Om 10 uur ’s ochtends moesten we verzamelen in Zaandam waar we de boten te water lieten.

Vanaf 13.00 zijn we richting het IJ gevaren waar we gecontroleerd werden en het bewaking gebied in mochten varen. Nadat alle boten op hun positie waren gelegd, meerde wij aan twee historische slepers. Het wachten was begonnen! Om ca 19.15 uur kregen we het sein dat we naar ons bewakingsgebied moesten begeven, dit was voor ons langs de oever van het Java eiland.

Nadat de boten met de Koninklijke gasten voorbij waren gevaren, zijn we om ca 21.30 uur weer richting Zaandam gevaren om de boten weer op de trailers te takelen. Na een korte woordje van de plv commandant waren we om ca 00.30 uur in de loods.

Het was een lange maar zeer interessante dag. Zeker het samenwerken met de diverse brigades en hulpverleningsdiensten is zeer succesvol geweest.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top