Oefening Alarmploeg in Zaandam

De alarmploeg van de reddingsbrigade Wijk aan Zee heeft geoefend in samenwerking met reddingsbrigade Zaandam. Dit om in het zogeheten “binnenwater” onze kennis en kunde te verbeteren.

Reddingsbrigade Zaandam heeft in samenwerking met twee leden van de WRB een mooie oefening kunnen organiseren met veel slachtoffers. We hebben geoefend op het Jagersveld in Zaandam, een mooi natuurgebied met water en vele eilandjes. Dit maakte het zoeken naar de slachtoffers erg ingewikkeld. Gelukkig waren we totaal met drie eenheden op het water; de Zaanstad-118 (vlet), de Wijk aan Zee-418 (vlet) en de Wijk aan Zee-419 (snelle boot).

Na drie uur zoeken hadden we alle vermiste slachtoffers gevonden. Elke slachtoffer had andere klachten. Van een gebroken been tot een hartstilstand en van onderkoeling tot nekletsel. Doordat de slachtoffers zo veel verschillende klachten hadden en ook op verschillende locaties lagen was elke situatie anders. Het ene slachtoffer lag wat verder in de bosjes en een ander lag in het water. Dit maakte de oefening afwisselend en erg leerzaam voor iedereen.

Na afloop hebben we met zijn allen geëvalueerd in de brandweerkazerne van Zaandam. Uit deze evaluatie bleek dat de communicatie op een paar kleine misverstandjes na, erg goed was. Iedereen was erg tevreden over de organisatie van de oefening. Na de evaluatie is Wijk aan Zee weer terug gegaan naar hun loods en hebben daar gezamenlijk het gebruikte materieel opgeruimd en inzet gereed gemaakt.

Kortom, een geslaagde dag waarop iedereen wat nieuws geleerd heeft!!

Scroll naar boven
Scroll naar top