De Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade(WRB) is sinds 1925 op het strand van Wijk aan Zee aanwezig. De vereniging heeft als doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Dit doen wij door middel van preventief en correctief optreden op zee en door middel van training in het zwemmend en varend redden.

Het zwemmend redden leren aan alle mensen van jong tot oud is daarmee een van onze belangrijkste taken. Zwemmend redden kan al vanaf jong worden aangeleerd. De jongste leden van onze reddingsbrigade hebben dan ook al een leeftijd vanaf 6 jaar. Nadat het elementair zwemmen is aangeleerd, ook wel bekend als het zwemdiploma A en B wordt er gestart met het daadwerkelijk zwemmend redden en wordt men opgeleid tot (junior)lifeguards.

Naast dat men hierna is getraind in het zwemmend redden, wat altijd en overal van pas komt, is dan ook de basis gelegd voor de lifeguards die op strand aan de slag gaan en verder opgeleid worden in de praktijk. Waarbij in een gezellige groep de praktische trainingen op strand geoefend worden.

Heb je interesse in het volgen van de zwemlessen of wil je er meer over weten.

Neem dan contact op met de zwemcommissie ( zwemcommissie@reddingsbrigade-wijkaanzee.nl ) en vraag naar de mogelijkheden.

Of zie ook website

Oudere jeugd en volwassen kunnen uiteraard ook instromen.

Woensdag 20 augustus begint weer een nieuw seizoen reddingszwemmen in het sportfondsenbad Beverwijk en 27 augustus beginnen de lessen.

DSC01210

 

Waar en wanneer
Reddingsbrigade Wijk aan Zee geeft elke woensdagavond van 18:30 tot 19:30 zwemles in het Sportfondsenbad van Beverwijk. Toegang is vanaf 18:15 uur. Vanuit Wijk aan Zee rijdt er wekelijks een bus. Deze bus vertrekt uiterlijk om 18:10 uur vanaf de bushalte voor het IVAS gebouw (oude Hotel Kennemerduin) aan de Verlengde Voorstraat.

Vrij zwemmen
Traditioneel zijn er altijd 2 vakanties waarin vrij gezwommen wordt: De herfstvakantie en de kerstvakantie. De overige korte vakanties wordt er normaal getraind.
In de 6 weken zomervakantie en op nationale feestdagen zal er niet gezwommen worden.

Aanmelden
Voor het elementair zwemmen is er een wachtlijst. U kunt u kind al op zeer jonge leeftijd aanmelden. De kinderen worden op volgorde van aanmelding opgeroepen. Minimale leeftijd is 6 jaar bij starten van de zwemlessen. Wanneer kinderen al zwemdiploma’s hebben, zal er worden gekeken naar de leeftijd, vaardigheid en ruimte in de groepen.

Voor verscheidende diploma’s is er een wachtlijst, voor meer info hierover kan u met onderstaand e-mail adres contact opnemen.

Voor meer informatie betreffende kosten en inschrijving zwemcommissie@reddingsbrigade-wijkaanzee.nl of bel het secretariaat: 0251-209887.

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top