adrie1Beste Lezer,

Tijdens de 87e ledenvergadering op 30 maart 2012 ben ik door het bestuur voorgedragen als voorzitter. De vergadering ging hiermee akkoord en dan ben je ineens voorzitter van de Wijk aam Zeeër reddingsbrigade.

Laat ik mij even kort voorstellen. Ik ben Adrie Brasser, 44 jaar en getrouwd met Julia. Wij hebben samen 2 jongens, Rick en Ruben. Na 12 jaar in Heerhugowaard te hebben gewoond, wonen wij sinds een jaar in Beverwijk. Ik werk als coördinator opleiden en oefenen bij de brandweer Heerhugowaard, Langedijk en Schermer. Daarnaast ben ik vrijwillig bevelvoerder bij de brandweer Kennemerland, post Beverwijk.

De reddingsbrigade is niet nieuw voor mij en ik ben niet nieuw voor de reddingsbrigade. Rond mijn 13e heb ik de weg naar het strand en de reddingspost gevonden en tot op heden nog steeds met grote regelmaat daar te vinden. Wat heb ik zoal binnen de brigade gedaan: Postcommandant Zuidpost, les geven zwembad, rampenploeg, overstroming Limburg enz…

Maar nu terug naar het heden. Er zijn veel zaken die nu op dit moment binnen de brigade maar ook landelijk binnen de reddingsbrigade Nederland spelen. Om zomaar willekeurig een paar zaken aan te halen:

 • Nieuwe post:
  Eind april moet er een nieuwe post staan. De post wordt casco neergezet en de inventaris doen wij als verenging zelf. Goed om dit zelf te doen en het naar eigen wensen in te richten. Goed voor het dagelijks gebruik maar ook kunnen wij het zo maken dat het makkelijk is te monteren en te demonteren. Dit zal toch zo een 15 keer gedaan moeten worden.
 • Omzetten diplomalijn:
  Het omzetten van de huidige diploma’s naar de nieuwe lijn is in gang gezet. Wel moeten er nog een aantal zaken geregeld moeten worden. Hier moet het bestuur op kort termijn op advies van de betreffende commissie nog een aantal knopen door hakken
 • Samenwerking KNRM:
  De samenwerking met de K.N.R.M. Wijk aan Zee staat op een laag pitje. Echter bij calamiteiten hebben wij elkaar hard nodig. Het belangrijkste is dat we weten wat we voor elkaar kunnen betekenen en elkaar op het juiste moment weten te vinden. Door goed en structureel overleg en oefenen ga ik er van uit dat de samenwerking zeker op een hoger niveau gaat komen
 • S.R.K.:
  De S.R.K is een Samenwerkingsverband Reddingsbrigades Kennemerland. Deze samenwerking is goed en staat wat mij betreft nog in de kinderschoenen. Hier kunnen wij als brigades Kennemerland veel uithalen. Samenwerking op het gebied van het maken van beleid, het maken van protocollen, gezamenlijk afspraken met de Veiligheidsregio en Reddingsbrigade Nederland. Samen sta je sterk!

Zomaar een aantal zaken die er spelen. Tussen de regels door lees je wel dat ook de reddingsbrigade zich steeds meer gaat professionaliseren. Dit vind ik goed, echter is het wel van belang constant een goede afweging te maken of we iets wel of niet gaan doen. Er zal altijd een balans moeten zijn tussen het werk dat wij als vrijwilliger doen en wat er van ons als professionals wordt verwacht.

Ik wil afsluiten met het feit dat wij een gezonder en energieke vereniging zijn. Dit kan je als voorzitter of bestuur niet alleen, maar dit doe je met elkaar zoals wij dit binnen onze vereniging gewend zijn. Ik hoop dan ook op een goede en oprechte samenwerking!

De voorzitter,

Adrie Brasser

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top