Om 15.11 uur op zaterdagmiddag kwam er een melding binnen van sportevenement bij de Noordpier dat er ongeveer een kilometer uit de kust een rode kite dreef waarvan de eigenaar niet te zien was.

De jeep WAZ410 is direct polshoogte gaan nemen bij de pier om nadere info te verkrijgen. De bemanning van de WAZ410 constateerde dat er een rode kite afdreef richting Wijk aan Zee. Een kiter was in de nabijheid niet te zien. Daarop is de snelle boot WAZ419 gelanceerd en tevens de Donateur van de KNRM gealarmeerd. Vanuit IJmuiden kwam tevens de IJRB 319 helpen bij het zoeken. Het Mick (meldkamer ambulance brandweer) in Haarlem stuurde uit voorzorg ook een motorambulance, waarvan de chauffeur plaats heeft genomen in de WAZ410.

Vanaf het strand werd de zoekactie gecoördineerd door de bemanning van de WAZ410. Nadat de 3 boten bij de pier ter plaatse waren heeft de Donateur op het water de coördinatie over genomen.
Het zoeken had echter geen resultaat omdat er geen losse kite meer werd waargenomen. Na ruim 45 minuten werd de bemanning van de WAZ410 aangesproken door een kiter met de vraag: wat zoeken jullie? Antwoord: een kiter en een rode kite. De kiter melde dat hij dan de bewuste zoekgeraakte kiter was en dat er verder helemaal niets aan de hand was. Het zoeken vond hij overbodig.

De zoekende boten werden hierover geïnformeerd en zijn terug gegaan naar de diverse posten evenals de motorambulance en de WAZ410
Om 16.30 werd het incident afgesloten.

112beverwijk + foto’s

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top