Zondag 28 juli begon, na al het mooie warme weer van de afgelopen weken, lichtgrijs en winderig. Na een paar uurtjes brak het zonnetje echter door en in combinatie met de wind en de golven was het een prima dag voor de vele aanwezige (kite)surfers.

Het duurde dan ook niet lang tot er een melding binnenkwam, via de meldkamer, van een slachtoffer op de Noordpier bij Aloha. De WAZ410 vertrok met een chauffeur en 2 EHBO-ers richting de pier en de IJmuiden 430 werd ook op pad gestuurd vanaf de post van IJmuiden op de Noordpier. Aangezien het in eerste instantie een melding betrof van een slachtoffer OP de Noordpier heeft de IJRB eerst de pier afgezocht.

Ondertussen was de WAZ410 op locatie en trof daar het 27-jarige slachtoffer aan met een zeer pijnlijke voet en onderbeen. Na kort overleg met de meldkamer is besloten om een ambulance naar het strand te laten komen. Deze heeft het been van het slachtoffer gestabiliseerd en de pijn bestreden. Vervolgens is het slachtoffer meegenomen voor verder onderzoek naar het RKZ in Beverwijk.
DSC05542-1024x682

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top