Zonsondergang in Wijk aan Zee

Hitterecord zorgt voor topdrukte – UPDATE

Het was vandaag weer erg warm in Nederland, en dit zorgde voor een topdrukte op beide posten van de Reddingsbrigade Wijk aan Zee.

Om 9:30 hadden we onze eerste melding al binnen. Dit betrof een vermissing van een kindje die voor het laatst gezien was bij het water. Gelukkig konden we ouders en kind weer snel herenigen.

Over de hele dag hebben we 42 kleine EHBO-gevallen gehad. Denk hierbij aan schelpen, splintertjes, kwallenbeten of een pleister. Het grootste deel bestond vandaag uit kwallenbeten door de oostenwind. Ook hadden we door de aanhoudende warmte meerdere onwelwordingen. Met als hoogtepunt zes onwelwordingen tegelijkertijd! Twee van deze onwelwordingen zijn overgedragen aan de ambulancedienst. We hebben een drukke maar zeer productieve dag gehad.

Verdeeld over de dag hebben we te maken gehad met meerdere vermissingen, op beide reddingsposten hebben we 06-polsbandjes liggen deze kunt u ophalen en om doen bij de kinderen. Op deze manier kunnen zij weer snel terug gevonden worden.

Met de aanhoudende hitte van de komende dagen is het belangrijk dat u goed voor uzelf en anderen zorgt. Drink genoeg water, eet regelmatig, draag luchtige kleding en natuurlijk goed blijven insmeren!

UPDATE: om 23:00 ‘s avonds bleek dat de drukte nog niet voorbij was! Onze piepers gingen af voor een ongeval bij de strandhuisjes. Samen met de ambulancedienst hebben we het jonge slachtoffer ook weer kunnen helpen.

Scroll naar boven
Scroll naar top