Grote duinbrand in Wijk aan Zee

duinbrand2

Zondag 18 mei 2014 was dit jaar de eerste dag waarop de strandpost van de Reddingsbrigade Wijk aan Zee weer open was. De hele dag werd al gevuld met de standaard kleine klusjes, pleisters, splinters en een vondeling. Om 15:45 werden we echter door een strandbezoekers geattendeerd op rook in de duinen achter de SunSeaBar.

Vanuit de toren van de strandpost was duidelijk te zien dat er een beginnende brand was waar al enkele bewoners van de strandhuisjes al probeerden om het vuur uit te maken met scheppen. Onmiddellijk werd de brandweer gewaarschuwd en bijna op hetzelfde moment gingen de piepers af.

Met verschillende leden is de WRB ter plaatse gegaan met nog meer scheppen en EHBO-materiaal. Op verzoek van de brandweer begon de WRB met het leeghalen van het duingebied. “Gelukkig” kwam de wind uit zee en was er dus geen gevaar voor de SunSeaBar en de naburige strandhuisjes. Al snel waren de meeste mensen uit de duinen vandaan en begon de brandweer met het bluswerk.

Rond 17:00 was de brand uit en waren de meeste leden weer veilig teruggekeerd op de strandpost. Na een lekker bak koffie en nog wat liters water hebben we de dag goed af kunnen sluiten. Mede dankzij de aanwezige WRB-leden, hun partners, kinderen, etc. waren er meer dan voldoende mensen aanwezig om er voor te zorgen dat niemand in de problemen is gekomen.

(Foto’s komen van Twitter)

Scroll naar top