[slideshow_deploy id=’2629′]

 

Woensdagmiddag 13 januari is een boot van Greenpeace voor de kust van Wijk aan Zee omgeslagen. De milieuorganisatie was aan het oefenen met 5 kano’s en een RIB boot. Deze boot sloeg door een grote golf om. We waren samen met de KNRM gealarmeerd, Het KHV heeft het ambulancepersoneel meegenomen en wij zijn snel ter plaatse gegaan. Toen wij aankwamen troffen we een zwaar onderkoelde opvarende aan, ze is ingepakt in warmte dekens en zo snel mogelijk met het KHV naar de ambulance vervoerd.

In totaal waren er 7 personen die uit het water kwamen, we hebben met de WAZ410 twee keer heen en weer gereden om de opvarenden en veel spullen van het strand te halen. De opvarenden waren ook onderkoeld, ze zijn naar het boothuis van de KNRM gebracht waar ze hun natte kleding uit konden doen en een lekkere douche konden nemen. Er is nog een tweede ambulance gekomen om deze opvarenden na te kijken, de onderkoeling viel gelukkig mee.

Ondertussen was de Donateur naar strand gekomen om de boot te bergen, De boot kon in de Seatrack naar het boothuis worden vervoerd waar een dieplader klaar stond om de boot verder te vervoeren.

Het was weer een goede samenwerking tussen de reddingsbrigade, de KNRM en EHBK die de opvang van de onderkoelden op zich nam.

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top