110626_gestrand_schipNa een rustige dag op het strand, met lekker weer maar redelijk wat bewolking, ontstond er steeds meer mist op strand. Vanaf ca 17.00 uur zat het hele strand in de mist.

Ons voertuig, de WAZ410 ging om 18.00 uur terug naar de loods en bij het uitmelden van de dag aan de meldkamer moesten we standby blijven. Er was een melding binnengekomen van een gestrande boot, de KNRM was al gealarmeerd en de WAZ410 ging weer terug naar het strand voor extra info. De rit langs het strand was zwaar, regelmatig was het zicht minder dan 30 meter.

Ongeveer in het midden van de pier en het bolwerk lag direct achter de bank een stalen schip van ca 11 meter vast in het zand. Via de meldkamer heeft de WRB de locatie doorgegeven. Na ongeveer 5 minuten kwam eerst het Kusthulpverlenings voertuig van de KNRM en vlak daarna verscheen ook de Donateur ter plaatse. De Donateur heeft geprobeerd het schip vlot te trekken, maar omdat het afgaand water was is dit niet gelukt.
De schipper van het gestrande schip ging later op de dag proberen om met hoog water (ca 01.30 uur) zijn schip weer vlot te krijgen. De WAZ410, het Kusthulpverlenings voertuig van de KNRM en de Donateur zijn weer retour naar hun respectievelijke loodsen gegaan met de afspraak dat de schipper van het gestrande schip later telefonisch contact met de KNRM op zou nemen om te kijken of hij zelf vlot kwam of dat er ‘s nachts nog assistentie nodig zou zijn.

Voor meer informatie over deze inzet, zie ook de website van de collegas van de KNRM: De ‘Marga’ aan de grond

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top