Om ongeveer 17.20 uur kwam er telefonische melding van een kitesurfer dat er ter hoogte van de kop Noordpier een surfer dreef met een gebroken mast.

Door de harde wind lukte het hem niet naar de kant te komen hoewel hij het al ruim 40 minuten probeerde. Melder bevestigde ook dat er een collega surfer bij hem bleef.

De Reddingsbrigade IJmuiden is direct gealarmeerd die de IJRB319 ter plaatse stuurde. Tevens is de WAZ410 richting Noordpier gereden. Door de enorme drukte op het water van surfers en kitesurfers was de juiste locatie vanaf het strand moeilijk waar te nemen.

De bemanning van zuidpost WRB heeft daarop met behulp van de grote kijker de IJRB319 naar de juiste positie kunnen navigeren en deze hebben de surfer en zijn materiaal aan boord genomen.

Op de taxisteiger aan de binnenkant van de Noordpier is de surfer weer aan wal gezet. Met behulp van de bemanning van de WAZ410 is alles teruggebracht naar de parkeerplaats.

In de tijd dat de IJRB319 om de pier voer werd de WAZ410 aangesproken door een kiter die een EHBO-post zocht. Op de vraag wat de reden was, liet hij zijn handen zien die open gesneden waren door de lijnen van een kite.
Een diepe snijwond aan de binnenkant van zijn duim moest waarschijnlijk gehecht worden en is daarom tijdelijk verbonden. De kiter is geadviseerd zich te vervoegen bij een arts om de wond te laten hechten. (RKZ of dokterspost)

Om 18.05 uur was de WAZ410 weer op de post en de IJRB319 terug bij Seaport.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top