Egmond pier Egmond 2016

Zaterdagochtend 9 januari was de reddingsbrigade op het strand aanwezig om bij de SunSeaBar te assisteren bij een nieuwjaarsduik. Toen we na de duik van een heerlijk warme chocomel zaten te genieten werden we opgeroepen door de meldkamer.

Tegelijk was op het strand de strandrace Egmond Pier Egmond bezig, een deelnemer was ter hoogte van het Bolwerk zwaar ten val gekomen en had nek- en rugletsel. Reddingsbrigade Castricum was samen met het KHV van de KNRM al aanwezig. Zij hebben de man ingepakt in warme dekens en zijn nek stabiel gehouden. De auto van reddingsbrigade Wijk aan Zee heeft het ambulancepersoneel opgehaald bij de pier.

Toen de ambulancebroeders ter plaatse waren kwam er een volgende melding binnen van een fietser die gevallen was ter hoogte van de Relweg. Het eerste slachtoffer is door Castricum naar de ambulance op de pier gebracht en Wijk aan Zee is met het ambulancepersoneel naar de volgende melding gegaan. Dit bleek om een gebroken sleutelbeen te gaan dit slachtoffer is naar een ambulance vervoerd die op de Relweg stond.

Door de vele schelpen op het strand waren er veel lekke banden onder de deelnemers, het KHV heeft de deelnemers die niet verder konden rijden opgepikt en naar het boothuis gebracht, daar vandaan werden ze met een busje terug naar Egmond gebracht.

In een korte tijd hebben we met veel verschillende organisaties goed samengewerkt om alle slachtoffers snel en veilig van het strand te krijgen.

Foto boven: Dirk-Jan Prins
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Scroll naar top