Aan het begin van de middag is Reddingsbrigade Wijk aan Zee gealarmeerd met spoed door de ambulancedienst voor reanimatie in het Anneko vd Laanhuis.

Vanwege de drukte van het schaaktoernooi en de grote belangstelling voor het gestrande schip de Aztec Maiden was het verkeer naar Wijk aan Zee op dat moment volledig vastgelopen. Daardoor had de ambulance moeite Wijk aan Zee te bereiken en werd een beroep gedaan op de reddingsbrigade.

Ter plaatse met drie brigadeleden in Anneko kwam de man langzaam bij. En was er slecht aan toe. Zes minuten later arriveerde de ambulance welke de man voor controle meegenomen heeft.

Later op de middag is de auto ook nog ingezet om te helpen zoeken naar een jongen van 6 jaar die vermist was. De jongen werd na een tijdje gelukkig weer terug gevonden.

De vrijwillige Reddingsbrigade Wijk aan Zee is naast de bewaking op strand in het zomerseizoen ook het hele jaar door oproepbaar voor assistentie en inzetten rondom Wijk aan Zee met de hulpverleningsjeep en zijn de leden allemaal opgeleid tot EHBO’er en reanimatie. En wordt vanuit de jeugd in het zwembad getraind. Daarnaast kan bij landelijke overstromingen en calamiteiten een beroep gedaan worden op de rampenvlet.
aztec_maiden_4

aztec_maiden_5

Scroll naar top