Aftrap campagne

Maandag 25 mei om 12.00 uur wordt op het strand van Scheveningen de aftrap gegeven van de landelijke 06-polsbandjescampagne. Het eerste 06-polsbandje zal deze dag officieel worden uitgereikt. Het doel van de campagne van de gezamenlijk hulpdiensten is om de strandbezoekers bewust te maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt.  De 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel. Daarnaast krijgen ouders tips hoe  ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat men elkaar uit het oog verliest.

Tips voor een veilig dagje strand met kleine kinderen

  1. Houd kinderen altijd in de gaten zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.
  2. Gebruik in zee geen vlinderbandjes bij uw kind in verband met de invloed van wind, stroming en golfslag.
  3. Doe uw kind een 06-polsbandje om met hun naam en uw telefoonnummer erop.
  4. Zorg dat u uw mobiele telefoon mee heeft, aan staat en voldoende is opgeladen.
  5. Spreek een herkenbaar vast punt af, voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.
  6. Kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak met tegen de wind in.
  7. Is uw kind terecht? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

Op onze reddingspost zijn natuurlijk polsbandjes verkrijgbaar, kom dus gerust langs om er een op te halen.

polsbandjes

Scroll naar top