Foto voertuig Reddingsbrigade op de Noordpier

Alarmering voor waterscooter in problemen

Op Bevrijdingsdag is Reddingsbrigade Wijk aan zee rond 18:00 uur gealarmeerd voor een waterscooter in de problemen: er zou een waterscooter rond de Noordpier te Velsen-Noord in problemen zijn geraakt. Daarop zijn de Lifeguards ter plaatsen gegaan. Ook KNRM station Wijk aan Zee en Reddingsbrigade IJmuiden werden mee-gealarmeerd.

Ter plaatsen werd de waterscooter op het strand aangetroffen. Deze bleek vastgelopen op een zandbank. Kort daarna werd ook de bijbehorende schipper op het strand aangetroffen, zich niet bewust van de gewaarschuwde hulpdiensten.

De watersporter bleek zich in eerste instantie vast te hebben gevaren. Hierop zijn de hulpdiensten gewaarschuwd. Gelukkig heeft de schipper met zijn waterscooter op eigen kracht de kant weten te bereiken. Hierop zijn de hulpdiensten retour gegaan.

Alarmploeg

Reddingsbrigade Wijk aan Zee beschikt naast een grote strandploeg ook over een alarmploeg. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar inzetbaar. Alarmeringen kunnen binnenkomen via onder andere de Kustwacht of meldkamers Brandweer, Ambulance of Politie. Daarnaast is de alarmploeg onderdeel van de Nationale Reddingsvloot.

Meer weten over de alarmploeg? Klik dan hier.

Scroll naar boven
Scroll naar top